Fırında Yumurtalı Ispanak Tanımı İçin Gereçler
- Yarım kilo ıspanak
- 3 adet yumurta
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım su bardağı su
- Tuz
- Karabiber
- Tozbiber
Fırında Yumurtalı Ispanak Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel ıspanakları yıkayıp orta büyüklükte doğrayıp suyunun süzülmesini sağlayalım.
- Tencereye yağımızı koyup yemeklik doğranmış soğanı içine atalım ve kavuralım.
- Daha sonra küçük küçük doğranmış domatesi, salçaları ve baharatlarımızıda ek edip tekrar kavuralım.
- Suyu süzülen ıspanaklarımızı üzerine atalım, yarım su bardağı suyumuzuda ekleyip kısık ateşte pişirelim.
- Pişen yemeğimizi yuvarlak bir borcama dökelim.
- Yumurtanın ikisini bir kasede düzgünce çırpalım ve yemeğimizin üzerine gezdirelim ve bir çatal ile düzgünce yayılmasını sağlayalım.
- Başka 1 yumurtayı da üzerine tek modül haline kıralım, üzerine biraz tozbiber serpelim.
- Evvelce ısıtılmış 200 derecelik fırında pişiriyoruz. Pişirme müddeti size bağlı yumurtayı nasıl sevdiğinize bağlı ben yaklaşık 15-17 dakika pişiriyorum.