![firinda-yumusacik-kalem-boregi.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2022/02/15/firinda-yumusacik-kalem-boregi.jpg)
Fırında Yumuşacık Kalem Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 pk üçgen yufka
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 70 ml sıvı yağı
- 1 su bardağından 2 parmak eksik süt
- Yeterince beyaz peynir
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sos
Fırında Yumuşacık Kalem Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sos için tüm malzemeyi bir kapta karıştırın.
- 1 tane yufkayı tezgaha alıp üzerine gereğince her yerine gelecek halde sos sürün.
- Enli tarafına peynir koyup ,sarma üzere evvel kenarlarını içe gerçek katlayıp sonra rulo halinde sarın.
- Tüm yufkalar bitene kadar birebir süreci yapın.
- Fırın tepsisine dizdiğiniz kalem böreklerinin üzerine yumurta sarısı/sos karışımından sürün.
- 190° evvelden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
Fırında Yumuşacık Kalem Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı