Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Fırında Yumuşacık Köfte

Fırında Yumuşacık Köfte
0
44

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
firinda-yumusacik-kofte.jpg

Fırında Yumuşacık Köfte Tanımı İçin Gereçler

• 1 kg orta yağlı kıyma
  • 2 adet kuru soğan (boyut büyük ise 1 adet yeterli)
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı galeta unu yahut 4-5 dilim rondodan çekilmiş ekmek
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet yumurta (Sadece sarısı kullanılacak)
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı karbonat (Ben kullanmadım lakin kullanınca daha lezzetli oluyor)
  • Tuz – karabiber – kimyon – kekik – kırmızı pul biber ve köfte baharatı (miktarları kendinize nazaran ayarlayın ben her birinden yarım çay kaşığı kullandım)

Fırında Yumuşacık Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci evvel derin bir kaba soğanı rendeliyoruz ve fazla suyunu sıkıp yoğurma kabına alıyoruz üzerine sarımsağı da ekliyoruz.
  2. Galeta ununu yumurtanın sarısı tuzu ve baharatları ve kıymayı ek edip uygunca karıştırıyoruz.
  3. En son ince ince kıyılmış maydanozu da ekleyip düzgünce yoğuruyoruz yoğururken suyu da ekleyin ne kadar güzel yoğurulursa o kadar lezzetli olur.
  4. Daha sonra 2-3 saat dinlendiriyoruz. (1 gün dinlense daha da lezzetli oluyor ✅ ).
  5. Dinlenen köfte harcından alıp istediğimiz formu verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
  6. Köftelerin üzerini de fırça yardımı ile sıvı yağ sürüyoruz.
  7. Daha ısıtılmış fırında 220 derecede kızarana kadar 25-30 dk pişiriyoruz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun ????.

858,477Konular
981,288Mesajlar
29,559Kullanıcılar
aaaaaaaaaaaSon üye
Üst Alt