Fırında Yumuşacık Köfte Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg orta yağlı kıyma
- 2 adet kuru soğan (boyut büyük ise 1 adet yeterli)
- 3 diş sarımsak
- Yarım su bardağı galeta unu yahut 4-5 dilim rondodan çekilmiş ekmek
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım demet maydanoz
- 1 adet yumurta (Sadece sarısı kullanılacak)
- 1 çay bardağı su
- 1 çay kaşığı karbonat (Ben kullanmadım lakin kullanınca daha lezzetli oluyor)
- Tuz – karabiber – kimyon – kekik – kırmızı pul biber ve köfte baharatı (miktarları kendinize nazaran ayarlayın ben her birinden yarım çay kaşığı kullandım)
Fırında Yumuşacık Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel derin bir kaba soğanı rendeliyoruz ve fazla suyunu sıkıp yoğurma kabına alıyoruz üzerine sarımsağı da ekliyoruz.
- Galeta ununu yumurtanın sarısı tuzu ve baharatları ve kıymayı ek edip uygunca karıştırıyoruz.
- En son ince ince kıyılmış maydanozu da ekleyip düzgünce yoğuruyoruz yoğururken suyu da ekleyin ne kadar güzel yoğurulursa o kadar lezzetli olur.
- Daha sonra 2-3 saat dinlendiriyoruz. (1 gün dinlense daha da lezzetli oluyor ).
- Dinlenen köfte harcından alıp istediğimiz formu verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
- Köftelerin üzerini de fırça yardımı ile sıvı yağ sürüyoruz.
- Daha ısıtılmış fırında 220 derecede kızarana kadar 25-30 dk pişiriyoruz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun ????.