
Fırında Zeytin Yağlı Taze Fasulye Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg taze fasulye
- 3 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 büyük ya da 2 orta uzunluk soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1 büyük uzunluk domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım çay kaşığı tuz
Fırında Zeytin Yağlı Taze Fasulye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Taze fasulyeyi baş kısımlarını ayıkladıktan sonra fasulyeyi küçük küçük kesiyoruz.
- Soğanları ve sarımsakları çok ince küp küp doğruyoruz.,
- Bir tencereye alıyoruz tencereye 3 yemek kaşığı zeytin yağı koyuyoruz ve soğan ile sarımsağı güzelce kavuruyoruz, sonrasında içerisine salçaları ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyorum.
- Domatesin kabuğunu soyup küp küp doğrayıp içerisine atıyoruz. Ve bir 5 dk daha kavurmaya devam ediyoruz.
- Sonrasında içerisine küçük küçük doğradığımız fasulyeleri ekleyip 10 dk daha kavuruyoruz 2 litre kaynamış su ekliyoruz (üzerini baya bir geçecek).
- Ve 50 dakika pişmeye bırakıyoruz, suyu bittikçe kaynar su ekleyebilirsiniz fasulyelerimiz piştikten sonra bir borcama aktarıyoruz.
- Evvelce 220 derecede fanlı ayarda ısıttığımız fırına fasulyelerimizi koyuyoruz ve 30 dakika daha pişiriyoruz.
- Bu sırada borcama almadan tuzunu ekleyin ve karıştırın. 30 dakika sonra fasulyeyi fırından çıkartın ve dinlenmesi için tezgahın üzerine bırakın birinci sıcağı gittikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz şimdiden herkese afiyet olsuun
).