Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg dolma biber
- 3 adet büyük kuru soğan
- 2 adet büyük patlıcan
- 2 adet büyük havuç
- 3 diş sarımsak
- 1 büyük su bardağı domates sosu (Yoksa 4 adet rendelenmiş domates)
- Pirinç (Her dolma biber için 1 yemek kaşığı)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet taze nane (Yoksa 1 yemek kaşığı kuru nane)
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
- Margarin yahut tereyağı
Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak dolma biberlerimi temizleyip yıkayarak bir kenara aldım. Daha sonra tavaya sıvı yağ ekleyip küp küp doğradığım soğanları 10 dakika kavurdum (Tam kavrulmayacak)
- Üzerine rendelenmiş havuç, patlıcan ve minik doğramış sarımsak ekleyip kısık ateşte güzelce kavurdum. Kavrulan gereçlerin üzerine domates sosunu ekleyip 5 dakika kaynattım.
- Daha sonra pirinç, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip birkaç dakika o biçimde pişirdim.
- Son olarak minik doğranmış maydanoz ve taze naneyi ekleyip ocaktan aldıktan sonra kapağını kapatıp 10-15 dakika dinlendirdim.
- İç harcı dolmaların içine doldurduktan sonra üzerini domatesle kapatıp tepsiye dizdim. Dolma biberlerin tamamını doldurduktan sonra üzerine birer çay kaşığı olacak biçimde sanayağ sürdüm.
- Tepsiye 1 su bardağı su ekledim. Evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında 50-55 dakika pişirdim. Afiyet olsun.