
Fırında Zeytinyağlı Zerzevat Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet patlıcan
- 2 adet kabak
- 4 küçük havuç
- 2 adet küçük soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- Zeytinyağı
- Su
- Tuz
- Baharat
- Dilerseniz öbür zerzevat çeşitleri de ekleyebilirsiniz
Fırında Zeytinyağlı Zerzevat Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Sebzelerimizi yıkayıp süzüp uzun dilimlere kesiyoruz, soğanları çok küçültmeden kesiyoruz.
- Zerzevatları bir kaba alıp tuz ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz ve borcama alıyoruz (ben tuz, pul biber, kara biber, kırmızı biber kullandım.
- Salçayı su da eritip nerdeyse sebzelerin üzerini geçecek kadar ekliyoruz, zeytinyağını da dilediğiniz kadar suya ekleyebilirsiniz.
- Evvelce ısıtılmış fırında (alt üst ayar 200 derece) sebzeler pişene kadar veriyoruz, canlı istiyorsanız tam pişmeden çıkartmanızda yarar var, bence bu türlü tadı çok daha hoş.Sebzelerimiz servise hazır, afiyet olsun!