Fırını Unutturan Tavuk Tandır Tanımı İçin Malzemeler
- Kişi başı 2 tavuk baget
- 2 orta uzunluk patates
- 1 küçük soğan
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak rendesi
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
Fırını Unutturan Tavuk Tandır Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin kapaklı bir yanmaz yapışmaz tencereye yağlı kağıt serin, elinizle düzeltin.
- Patatesleri soyup, parmak kalınlığında halka biçiminde doğrayın.
- Soğanı soyup ince dilimler halinde doğrayın.
- Tavukları, patatesleri ve soğanları tencereye alın.
- Sos materyallerini karıştırma kabına alın ve uygunca karıştırın.
- Sosu tencereye dökün ve herşeyin her yerinin güzelce soslanması için güzelce karıştırın, en az yarım saat, vaktiniz varsa 2 saat kadar bekletin.
- Kağıdı kapatıp üzerine porselen bir tabak koyun ve tencere kapağını kapatın.
- Ocağa alın, kısık ateşte bu halde 20 dakika pişirin.
- Sürenin sonunda kapağı açın, tabağı kaldırın ve kağıdı da açın.
- Bu halde de 20-25 dakika ızgara yapar üzere çevirerek pişirin.
- İstediğiniz nar üzere kızarmış görünüme kavuşunca hazır demektir.
Afiyet olsun ????.
Fırını Unutturan Tavuk Tandır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı