
Fırınlanmış Biber Dolması Tanımı İçin Materyaller
- 16 adet dolmalık biber
- 1 adet büyük soğan
- 1 adet rendelenmiş domates
- 3 diş sarımsak
- 1 dolu yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı pirinç
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Tuz, karabiber, kırmızı biber,sumak
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 7-8 kısım maydanoz
- Dolmaların üzerini kapamak için domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 3-4 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
Fırınlanmış Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğanı ve sarımsağı küçük küçük doğrayın.
- Pirinci yıkayıp bir kapta birleştirin.
- Maydanozu doğrayıp ekleyin.
- Başka materyalleri de ekleyip karıştırın.
- Biberlerin saplı kısımlarını kesin ve çekirdeklerini temizleyin. İç harcından biberlerin içine yarısına gelecek formda doldurun.
- Domatesleri biberlerin üstünü kapatacak küçüklükte kesip kapatın.
- Tencereye yerleştirin.
- Salçalı su hazırlayıp tencereye dökün.
- Biberlerin üstündeki domatesleri tuzlayın.
- Sıvı yağ gezdirip pişmeye bırakın. Kaynarken biberlerin içine su gitmezse kaşıkla suyundan dökün.
- Piştikten sonra uygun bir fırın kabına alın.
- Biberlerin dış kısımları kızarır üzere oldu mu tamamdır ????Afiyet olsun.