Resimli Fırınlanmış Karnabahar Corbası tarifi
Fırınlanmış Karnabahar Corbası malzemeleri
Fırınlanmış Karnabahar Corbası nasıl yapılır
icindekiler
3 kucuk boy karnabahar
3 adet kuru soğan (soyulmuş ve irice doğranmış)
4 diş sarımsak (soyulmuş)
5 yemek kaşığı zeytinyağı
6 su bardağı tavuk suyu
5 yemek kasigi zeytinyağı
1 defne yaprağı
4 su bardağı sut (tercihen yağsız)
Tuz
imagesfirinlanmiskarnabaharcorbasitarifiresimli5ad45557ec329
Yapılışı
Fırını 190 C'ye getirin Karnabaharı 23 cm'lik parcalara bolun Buyukce bir fırın tepsisine karnabaharları, soğan ve sarımsakları koyun
Uzerlerine zeytinyağını gezdirip hepsinin yağlanmasını sağlayacak şekilde karıştırın Fırında yarım saat karnabaharlar kızarana kadar pişirin Ustlerinin rengi değiştikce 1015 dakikada bir altust edin
Piştiklerinde tepsideki tum malzemeyi tencereye alın Uzerine tavuk suyunu ekleyin Bir de defne yaprağı koyun Karnabaharlar guzelce yumuşayana kadar pişirin
Defne yaprağını cıkartıp corbayı blendırdan gecirin Tekrar ocağa alıp istediğiniz yumuşaklığa gelene kadar sut ekleyin 10 dakika daha pişirip tuzunu ekleyin
Fırınlanmış Karnabahar Corbası malzemeleri
Fırınlanmış Karnabahar Corbası nasıl yapılır
icindekiler
3 kucuk boy karnabahar
3 adet kuru soğan (soyulmuş ve irice doğranmış)
4 diş sarımsak (soyulmuş)
5 yemek kaşığı zeytinyağı
6 su bardağı tavuk suyu
5 yemek kasigi zeytinyağı
1 defne yaprağı
4 su bardağı sut (tercihen yağsız)
Tuz
imagesfirinlanmiskarnabaharcorbasitarifiresimli5ad45557ec329
Yapılışı
Fırını 190 C'ye getirin Karnabaharı 23 cm'lik parcalara bolun Buyukce bir fırın tepsisine karnabaharları, soğan ve sarımsakları koyun
Uzerlerine zeytinyağını gezdirip hepsinin yağlanmasını sağlayacak şekilde karıştırın Fırında yarım saat karnabaharlar kızarana kadar pişirin Ustlerinin rengi değiştikce 1015 dakikada bir altust edin
Piştiklerinde tepsideki tum malzemeyi tencereye alın Uzerine tavuk suyunu ekleyin Bir de defne yaprağı koyun Karnabaharlar guzelce yumuşayana kadar pişirin
Defne yaprağını cıkartıp corbayı blendırdan gecirin Tekrar ocağa alıp istediğiniz yumuşaklığa gelene kadar sut ekleyin 10 dakika daha pişirip tuzunu ekleyin