Fırınlanmış Zerzevat Mantısı Tanımı İçin Materyaller
- 1 orta uzunluk patates
- 1 patlıcan
- 1 kabak
- 1 havuç
- 1 mor soğan
- 1 kapya biber
- 2 yeşil köy biberi
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 diş sarımsak rende
- 1 çay kaşığı tuz, kırmızı toz biber, kekik
- 1/2 (yarım) çay kaşığı pul biber
- 1 kase yoğurt
Fırınlanmış Zerzevat Mantısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Sebzeler iri küpler halinde doğranır.
- Soğan elma dilimi formunda doğranır.
- Beyaz soğan da tercih edebilirsiniz.
- Geniş bir kaseye aktarılır.
- Havuçları biraz daha minik doğrayabiliriz.
- Patlıcanlar 15 dk tuzla suda bekletilir.
- Kurulanıp kaseye eklenir.
- Sosu için gereçler karıştırılır.
- Sebzelere ek edilip karıştırılır.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir.
- Evvelden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 200°’de 20-25 dakika pişirilir.
- Son 5 dk kızarması için fanlı ayarı açabilirsiniz.
- Sıcağı geçince yoğurt eşliğinde servis yapılır. Afiyet olsun ????.