![firinsiz-bazlama-1.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/12/03/firinsiz-bazlama-1.jpg)
Fırınsız Bazlama Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı irmik
- 4 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 paket instant maya
Fırınsız Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur yoğuracağımız kaba irmik,2 su bardağı un,tuz,maya,şeker alınır, karıştırılır.
- Tereyağ eklenip ılık süt ve su eklenip yoğrulur.
- Kalan un azar azar eklenerek kulak memesi kıvamında hamur hazırlanır, üzeri örtülerek 1 saat mayalanmaya bırakılır.
- 1 saat sonra hamur yoğrulur, cevizden küçük bezeler koparılıp elle yuvarlanır.
- Hamur bitince tost makinesi ısıtılıp hamurlar geniş aralıklarla yerleştirilir, pişirilmeye bırakılır.
- Pişen hamurlar borcama dizilip üzeri temiz havlu ile örtülür.