teknolojiuzmani
FD Üye

Fırınsız En Pratik Pasta Kivi Soslu Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram bisküvi rondodan geçirilmiş)
- 1 çay bardağı ceviz
- 80 gram tereyağı (Eritilmiş)
- 1 litre süt
- Yarım su bardağı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 tane kivi (Doğranmış)
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı şeker
Fırınsız En Pratik Pasta Kivi Soslu Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bisküviler bir kaseye alınır. İçine iri çekilmiş ceviz ve eritilmiş tereyağı eklenir ve iyice karıştırılır. 26cm lik kelepçeli kalıba yağlı kağıt yerleştirilir ve kalıbın alt katına bisküvili harç yerleştirilir.
- Bardağın dibini bastırarak bisküviler sıkıştırılır ve muhallebiyi hazırlayana kadar buzdolabına kaldırılır.
- Muhallebisi için; tencereye irmik, şeker, nişasta ve süt koyulur topak kalmayacak şekilde karıştırılır ve ocağa koyup kısık ateşte pişirilir.
- Ocağı kapatıp içine vanilya ve tereyağ ekleyip, eriyene kadar karıştırılır. Muhallebi bisküvilerin üzerine dökülür ve soğumaya bırakılır.
- Kivili sos için; tencereye doğranmış kiviler, nişasta, şeker ve vanilya koyulur blendırdan geçirilir. Tencereyi ocağı koyup, göz göz olana kadar pişirilir.
- Soğuyan muhallebinin üzerine kivili sos dökülür oda ısısına geldikten sonra buzdolabında soğumaya bırakılır. İstediğiniz şekilde süsleyip dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.