Fırınsız Lokum Üzere Baget Tanımı İçin Gereçler
- 10 tane piliç baget
- 6 tane patates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 er tatlı kaşığı tuz,kekik, karabiber,kimyon,toz biber,pulbiber
Fırınsız Lokum Üzere Baget Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bagetleri yıkayıp suyunu süzdürelim.
- Baharatları bir kaba alıp bagetleri içinde harmanlayıp kuru tencereye dizelim.
- Patateslerin kabuğunu soyup 3 e bölelim.
- Sıvıyağ ve biraz tuzla karıştıralım ve bagetlerin üzerine dizelim.
- Salça ve suyu çırpıcıyla sos haline getirip üzerine dökelim.
- İster bagetlerin üzerine dökün ister patateslerin.
- Ben patates kuru üzere olmasın diye bu türlü yaptım.
- Kısık ateşte 40 dakika kadar pişirelim.
- Patateslerden denetim edebilirsiniz.
- Yumuşacık içi sulu bagetler yemeye hazır. Afiyet olsun.