Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırınsız Mutfaklara Dev Hizmet: Fırın Kullanmadan Hazırlayacağınız Lezzetli Ekler ve Profiterol Tarifleri

Fırınsız Mutfaklara Dev Hizmet: Fırın Kullanmadan Hazırlayacağınız Lezzetli Ekler ve Profiterol Tarifleri
0
84

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80


Ekler ve profiterol, Fransız mutfağının dünyaya kazandırdığı en hoş tatlılar ortasında bulunuyor. Doğal ki birçok Fransız yemeğinde olduğu üzere bu süper lezzetlerin ardında epeyce karmaşık ve meşakkatli bir hazırlama süreci yer alıyor. Akışkan çikolatasından krema dolgusuna kadar tatlı krizinde beklediğiniz her şeyi sunan bu iki olağanüstü tatlıyı konutta hazırlamaya ne dersiniz? Bu tatlıları canınız ne vakit çekerse çeksin fazla zahmete girmeden ve hatta fırın bile kullanmadan hazırlayabilmek imkânsız değil. Lezzetinden ödün vermeyen hayli pratik ekler ve profiterol tanımlarını sizler için derledik.


1. Fırınsız Kolay Ekler




MALZEMELER

● 36 adet kedi lisanı bisküvi

● 1 su bardağı süt

Beyaz iç kreması için

● 1 adet yumurtanın sarısı

● 2 su bardağı süt

● 2 tepeleme yemek kaşığı un

● 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta

● Yarım su bardağı şeker

● Yarım su bardağı sıvı krema

● 1 paket vanilya

Çikolata sosu için

● 1 su bardağı süt

● 1 tatlı kaşığı nişasta

● 1 yemek kaşığı şeker

● 1 yemek kaşığı kakao

● 80 gram sütlü yahut bitter çikolata

● 1 yemek kaşığı tereyağı

Süsleme için

● Toz Antep fıstığı

HAZIRLANIŞI

Beyaz iç kreması için

● Yumurtanın sarısı ile beyazını ayırın. Sarısını bir tencereye aktarın ve beyazını daha sonra kıymetlendirmek üzere bir saklama kabına alıp buzdolabına koyun.

● Süt, un, nişasta ve şekeri tencereye ekleyin.

● El karıştırıcısı yahut mikser yardımıyla pürüzsüz hâle gelene kadar karışımı çırpın.

● Tencereyi ocağa koyun ve karışımın kıvamı yoğunlaşıp kaynayana kadar orta ateşte daima karıştırın.

● Karışım, piştikten sonra içine sıvı kremayı ve vanilyayı ekleyip uygunca karıştırın.

● Karışım kabuk bağlamaması için soğuyana kadar aralıklarla karıştırmaya devam edin.

Çikolata sosu için

● Süt, nişasta, şeker ve kakaoyu bir tencereye alıp mikser ile çırpın.

● Karışımın içine çikolatayı ekleyip karışımı orta ateşteki ocağa alın.

● Çikolatalar eriyip hafif kıvam alana kadar pişirin.

● Sos, kıvam aldığında tereyağını da ekleyin ve yağ eriyip kaybolana kadar karıştırın.

● Karışımın üzerinde kabuk oluşmasını engellemek için sosu sık sık karıştırarak soğumaya bırakın.

Sunum için

● Sütü geniş ve hafif derin bir kaba alın.

● Kedi lisanı bisküvilerinin 18 adedini süte batırıp ıslatarak şekerli kısımları alta gelecek formda aralıklı olarak bir tepsiye dizin.

● Bisküvilerin üzerine 1 parmak kalınlığında beyaz iç kremadan sürün.

● Kalan 18 adet kedi lisanı bisküvisini süte batırıp ıslatarak krema sürdüğünüz bisküvilerin üzerine şekerli kısımları üste gelecek halde kapatın.

● Tatlının üzerine çikolata sosunu gezdirin ve toz Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

2. Fırınsız Pratik Profiterol



MALZEMELER

Beyaz iç kreması için

● 1 adet yumurtanın sarısı

● 2.5 su bardağı süt

● Yarım su bardağı şeker

● 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta

● 2 tepeleme yemek kaşığı un

● 1 paket vanilya

● 1 yemek kaşığı tereyağı

Çikolata sosu için

● 1.5 su bardağı süt

● 1 yemek kaşığı kakao

● 1 yemek kaşığı nişasta

● 2 yemek kaşığı şeker

● 60 gram bitter çikolata

● 1 tatlı kaşığı tereyağı

Hamuru için

● 2 adet yumurta

● Yarım su bardağı yoğurt

● Yarım su bardağı şeker

● 1 paket kabartma tozu

● 3.5 su bardağına yakın un

Kızartmak için

● Sıvı yağ

HAZIRLANIŞI

Beyaz iç kreması için

● Yumurtanın beyazını ve sarısını ayırıp sarısını tencereye alın.

● Beyazını daha sonra pahalandırmak için saklama kabına koyup buzdolabına yerleştirin.

● Süt, şeker, nişasta ve unu tencereye ekleyip mikser kullanarak yeterlice karıştırın.

● Tencereyi ocağa alın ve orta ateşte daima karıştırarak karışım kaynayana kadar pişirin.

● Piştikten sonra vanilya ve tereyağını ekleyip karışımın içinde büsbütün karışana kadar çırpın.

● Kremanın kabuk bağlamaması için soğuyana kadar denetimli halde orta ara karıştırın.

● Oda sıcaklığına gelen kremanın üzerini streç sinemayla kapatıp buzdolabına koyun.

Çikolata sosu için

● Süt, kakao, nişasta ve şekeri bir tencereye alıp çırpın.

● Tencereyi ocağa koyup orta ateşte daima karıştırarak pişirin.

● Sos kıvam almaya başladığında çikolata ve tereyağını da içine katın ve eriyene kadar karıştırmaya devam edin.

● Pürüzsüz bir sos elde ettiğinizde ocağı kapatın.

● Sos soğurken kabuk bağlamaması için ortada bir karıştırın.

Hamuru için

● Yumurtalar, yoğurt, şeker ve kabartma tozunu geniş ve derin bir kaba alıp karıştırın.

● Karışıma yavaş yavaş unu ek edin ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyerek yoğurmayı sürdürün.

● Uygun bir tavaya yaklaşık 2 cm yüksekliğinde sıvı yağ koyun ve tavayı ocağa alıp yüksek ateşte yağı kızdırın.

● Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp avucunuzda yarım cm inceliğinde açın ve yağa atıp kızartın.

● Hamurun tamamını kızarttıktan sonra ılık hâle gelmesi için hamurları dinlendirin.

Servis için

● Kızaran hamurları bir bıçak yardımıyla ikiye ayırın ve hamurların içine beyaz iç kremadan sürüp kapatın.

● Alternatif olarak krema sıkma poşeti kullanarak kremayı kızarmış hamurun içine sıkabilirsiniz.

● Krema dolgulu hamurları geniş bir tepsiye yahut cam kâseye dizin.

● Tatlının üzerine hazırladığınız çikolata sosunu gezdirerek profiterolü servis edin.
 

Similar threads

Malzemeler Hamuru için: 100g margarin 1 su bardağı su 1 su bardağı un 4 yumurta İç dolgusu için: 1 lt süt 1 buçuk su bardağı şeker 2 yumurta sarısı 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 yemek kaşığı tereyağı 1 paket vanilya Hazırlanışı 100 gr margarin ve 1 su bardağı su tencereye konup...
Cevaplar
0
Görüntüleme
72
Profiterol Yapımı Tarifi İçin Malzemeler *125 gr margarin *1 su bardağı su *1 su bardağı un *3 yumurta Kreması için *4 su bardağı süt *1 su bardağı şeker *3 yemek kaşığı un *2 yemek kaşığı nişasta *1 paket vanilya Üzeri için *Çikolata sosu veya benmari usulu ertilmiş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Profiterol Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; *4 det yumurta *2 su bardağı su *100 gram yumuşamış margarin *1 fiske tuz *15 su bardağı un Kreması için; *2 su bardağı süt *1 paket vanilya *2 yumurta sarısı *1 su bardağı toz şeker *2 yemek kaşığı un *2 yemek kaşığı nişasta *1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
Küçük ufak ekler pastaları kim sevmez özelliklede çikolata soslu ise çocuklar bu ufak pastalara bayılırlarEkler pasta tadına doyum olmayan inanılmaz bir pastadır Özel günlerde yaparak sevdiklerimizi memnun edebiliriz Büyük minik herkesin çok severek bu olağanüstü pastayı kolaylıkla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
130
Milföy Tatlısı (Yalancı Profiterol) Tarifi İçin Malzemeler *10 kare milföy Kreması için; *1 çay bardağı şeker *2 su bardağı süt *2 kaşık un (tepeleme) *2 kaşık nişasta (tepeleme) *1 yumurta *1 vanilya *1 kaşık tatlı kaşığı tereyağ Üzeri için; *Çikolata sos veya benmari...
Cevaplar
0
Görüntüleme
104
858,505Konular
982,705Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt