
Fırınsız Pamuk Gibi Haşhaşlı (5 Kaşık Keki) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 5 yemek kaşığı şeker
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 5 yemek kaşığı tepeli un
- 1 tatlı kaşığı mavi haş haş
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığınınucu ile karbonat
- 1 paket vanilya
Fırınsız Pamuk Gibi Haşhaşlı (5 Kaşık Keki) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri bir kabın içerisine alalım köpürene kadar çırpalım.
- Daha sonra un hariç tüm malzemeleri karıştıralım. Unu dikkatli ekleyerek akışkan bir hamur yapıyoruz.
- Orta büyüklükteki tavayı sıvı yağ ile yağlayalım hamurumuzu tavaya dökelim.
- Ocağın en kısık bölümünde ağzı kapalı pişmeye bırakalım kapağı 20 dakika kesinlikle açmıyoruz.
- Kekin kapağını açtığınızda kürdan testi yaparak kontrol ediyoruz.
- Kürdan temiz çıktığında üzerine fırçayla sıvı yağ sürüp keki kenarlarından kaldırarak çevirelim bir kapak yada tabak yardımı ile.
- Diğer tarafı da kızarınca ocaktan alıp tavadan keki çıkarıp soğumaya bırakalım.
- Kek soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri dökerek yada sade olarak servis yapabilirsiniz afiyet olsun. Not: aynı malzemeyi fırında küçük bir kalıpta yapabilirsiniz.