Fırınsız Pişmeyen Pamuk Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 2 paket petibör bisküvi (400 gr)
- 150 gr labne peyniri
- 1 paket toz pasta kreması (140 gr)
- 1 paket 125 gr çikolata sosu
- 2 su bardağı süt (çikolata sos için )
- 1 buçuk su bardağı süt (krema için )
- 1 buçuk su bardağı süt (bisküvileri ıslatmak için )
- Üzerine isteğe bağlı rendelenmiş beyaz çikolata
Fırınsız Pişmeyen Pamuk Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Herkese merhaba sadece 5 malzemeli fırın kullanmadan çok lezzetli bir pasta tarifi hazırladım sizler için inşallah deneyip beğenirsiniz.
- Öncelikle pastada kullanacağımız sos ile başlayalım. Hazır çikolata sosu ve sütü ocağa alalım kaynayıncaya kadar karıştıralım kaynamaya başlayınca birkaç dakika daha pişirip ocağı kapatalım sosu kenara alalım arada bir de karıştırarak soğumasını sağlayalım.
- Pastada kullanacağımız kremanın yapımına geçelim. Uygun bir kaba pasta kremasını ve sütü alıp iyice kıvama alıp yoğunlaşıncaya kadar karıştıralım ben tel çırpıcı ile karıştırdım sizi mikserde kullanabilirsiniz.
- Kremayı hazır ettikten sonra bisküvileri öncelikle süte sonra düz bir tepsiye yan yana dörderli sıra 4 li adet olarak sıralayalım.
- Aynı şekilde üzerlerine bir kat daha bisküvi sıraladıktan sonra kremanın üçte birini sürelim. Bisküvilerin üzerine sürelim tekrardan aynı şekilde 2 kat bisküvi sıralayalım ve yine krema sürelim.
- Bisküviler bitinceye kadar bu şekilde devam edelim geri kalan kremayı pastanın her tarafına sıvayalım ve soğumuş olan çikolata sosunu pastanın her tarafına gezdirerek sürelim.
- Son olarak isteğe bağlı üzerine rendelemiş beyaz çikolata serpelim pastayı dondurucuya kaldıralım.
- Bir buçuk iki saat kadar donmasına izin vermeden bekletelim ve çıkarıp istediğimiz şekilde dilimleyip servis edelim deneyeceklere afiyet olsun hoşça kalın.