Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırka-i Nâciye ( İSLAM TİM )

Fırka-i Nâciye ( İSLAM TİM )
0
167

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Fırkai Nâciye
Kurtuluş fırkası Cehennem'den kurtulacağı bildirilen fırka İslâm dîninde doğru îtikâd üzere olanlar Peygamber efendimiz ve Eshâbının ve bu büyüklere tâbi olan Ehli sünnet âlimlerinin yolunda bulunanlar (Bkz Ehli Sünnet ve Cemâat)
Ey mü'minler! Ehli sünnet ve cemâat denilen fırkai nâciyenin yoluna sarılınız! Çünkü, Allahü teâlânın yardımı, koruması ve saâdete ulaştırması, yalnız bu yolda bulunanlar içindir Allahü teâlânın gadabı ve azâbı, bu fırkadan ayrılanlar içindir (Seyyid Ahmed Tahtâvî)

Hadîsi şerîfte, müslümanların yetmiş üç fırkaya ayrılacakları bildirildi Bu yetmiş üç fırkadan herbiri kendilerinin fırkai nâciye olduklarını söylemektedir Hâlbuki fırkai nâciyenin alâmetini, işâretini Peygamber efendimiz şöyle bildirmektedir: Bu fırkada olanlar, benim ve Eshâbımın gittiği yolda bulunanlardırİslâmiyet'in sâhibi kendini söyledikten sonra, Eshâbı kirâmı da söylemesine lüzûm olmadığı hâlde, bunları da söylemesi; Benim yolum, Eshâbımın gittiği yoldur Fırkai nâciyenin yolu, yalnız Eshâbımın gittiği yoldurdemektir Eshâbı kirâmın yolunda giden, hiç şüphe yok ki, Ehli sünnet ve cemâat fırkasıdır (İmâmı Rabbânî)

Similar threads

Fırkai dâlleden hiç kimseye evliyâlık kemâlleri (üstünlükleri), mânevî yüksek hâller, tasavvuf zevkleri verilmemiştir (Abdülhakı Dehlevî) Fırkai dâllenin ortaya çıkmasının sebebi Kur'ânı kerîme ve hadîsi şerîflere yanlış mânâ vermeleridir (Seyyid Abdülhakîm Arvâsî) Hadîsi şerîfte...
Cevaplar
0
Görüntüleme
88
Ehli sünnet yolundan (Peygamber efendimizin ve Eshâbı kirâmın bildirdiği doğru yoldan) ayrılan ve Cehennem'e gidecekleri hadîsi şerîfte bildirilen bozuk fırkalar Bunlara bid'at ehli veya dalâlet fırkaları da denir Peygamber efendimiz sallallahü aleyhi ve sellem buyurdu ki: Benî İsrâil...
Cevaplar
0
Görüntüleme
108
Hüseyin Hilmi Işık efendi'nin rahmetullahi teala aleyh, sohbetlerinden bazı bölümler: 5 (Tâbiînden) Tesavvufda en yüksek olan Veysel Karanî hazretleridir Tâbiînin reisidir Fekat ilmde, fıkhda en yüksek İmâmı A'zâm Ebû Hânîfedir İmâmı A'zâm beyan buyurmuş, O'nun beyanlarını da talebeleri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
101
Gitmek, takip etmek, gidilen yol Mutlak müctehîd denilen dinde söz sahibi alimlerin, Müslümanların yapmaları gereken hususlarla ilgili olarak dînî delîllerden (Kur'ânı kerîm, hadîsi şerîfler ve İcmâ'dan) hüküm çıkarma usûlleri ve çıkarıp bildirdikleri hükümlerin hepsi Ehli sünnetin (Peygamber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
128
Ebû Sâidi Hudrî’nin rivâyet ettiği hadîsi şerifte, Peygamber Efendimiz buyurdular ki: “Size kelâmı kadîm ile bildirilenleri yapmanız lâzımdır Amel etmemekte asla özrünüz makbûl değildir Eğer Kitâbullahda olmazsa, benim sünnetim ile amel ediniz Eğer benim sünnetimde de olmazsa, benim Eshâbımın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
87
858,496Konular
981,633Mesajlar
29,720Kullanıcılar
AR4SsSon üye
Üst Alt