iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler;
4 su bardağı un
250 gr Margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 fincan süt
1 çay bardağı ceviz
Şurubu için;
4 su bardağı şeker
35 su bardağı su kaynatıp iki üç damla limon sıkılır
Yapılışı:
Tavada çiçek yağı kızdırılır Ateşten indirilip Biraz soğuyunca 14 margarin, 1 kaşık karbonat, 1 kahve fincanı su ilave edilerek karıştırılır Bu karışıma 2 su bardağı un yavaş yavaş ilave edilerek hamur haline gelinceye kadar devam edilir Bu işlem bittikten sonra elde köfte şeklinde verilerek tepsiye dizilir
200 derece fırında pembeleşinceye kadar yarım saat pişirilir Bu arada şerbeti azırlanır Fırından çıkarılan ılımış fırma baklavasının üzerine ılık olarak şerbet dökülür 1 saat beklenir, servis yapılır
Afiyet olsun
4 su bardağı un
250 gr Margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 fincan süt
1 çay bardağı ceviz
Şurubu için;
4 su bardağı şeker
35 su bardağı su kaynatıp iki üç damla limon sıkılır
Yapılışı:
Tavada çiçek yağı kızdırılır Ateşten indirilip Biraz soğuyunca 14 margarin, 1 kaşık karbonat, 1 kahve fincanı su ilave edilerek karıştırılır Bu karışıma 2 su bardağı un yavaş yavaş ilave edilerek hamur haline gelinceye kadar devam edilir Bu işlem bittikten sonra elde köfte şeklinde verilerek tepsiye dizilir
200 derece fırında pembeleşinceye kadar yarım saat pişirilir Bu arada şerbeti azırlanır Fırından çıkarılan ılımış fırma baklavasının üzerine ılık olarak şerbet dökülür 1 saat beklenir, servis yapılır
Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.