Fıstık Ezmeli Bebek Bisküvisi Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı tam buğday unu yahut organik un
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı organik yoğurt
- 2 yemek kaşığı fıstık ezmesi
- (Fıstık Ezmesini) de kendim yaptım
- 1 yemek kaşığı marmaris çam balı
- 1 paket vanilya
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karbonat
- Bir fiske tuz
Fıstık Ezmeli Bebek Bisküvisi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir kabın içine unu koyalım, ortasını açalım. Sırayla bütün gereçleri koyup karıştıralım.
- Tereyağı oda sıcaklığında olmalı.
- (organik fıstık ezmesi yoksa bir bardak soyulmuş fıstığı tavada biraz çevirelim. Bir yemek kaşığı bal ile rondoda kıvam alana kadar çekelim.
- Biraz yumuşak olması için, bir yemek kaşığı hindistan cevizi yağı yahut zeytinyağı koyalım.
- Hiç yağ koymadan da oluyor. Robotta çektikçe fıstığın yağı çıkıyor.
- Karıştırdığımız gereçlerle güzelce yoğuralım ve yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamuru üç modüle ayıralım, merdane yardımıyla ince açalım.
- İster değişik kalıplarla ister bıçakla keserek hal verelim.
- Önceden ısıtılmış fırında, 170 derecede 20 dakika kadar denetimli olarak pişirelim.
- Bu lezzetli bisküviyi iki yaşındaki torunum çok severek yiyor. Siz de deneyin.
- Afiyet olsun ????.