
Fıstık Ezmeli Hurma Topları Tanımı İçin Materyaller
- 15-16 adet hurma (benimkiler küçük boyutluydu)
- 1 dolu yemek kaşığı şekersiz fıstık ezmesi
- 3-4 yemek kaşığı yulaf ezmesi
- 1-2 yemek kaşığı süt
- 80 gram bitter çikolata
Fıstık Ezmeli Hurma Topları Tanımı Yapılışı
- Öncelikle hurmalar sıcak suda 5 dk bekletin. Şayet kabuklu ise sudan çıktıktan sonra kabuklarını soyun.
- Sonra çekirdeği çıkmış hurmaları, fıstık ezmesini robota alıp püre yapın. Bu sırada şayet çok kıvamlı oldu ise 1-2yemek kaşığı süt ekleyerek hafif kıvamı açın.
- Hurmayı ıslattığınız su da olur.
- Sonrasında içine zevkinize nazaran yulaf ezmesi katıp kaşık ile karıştırın. Artık karışım hazır.
- Yağlı kağıdı buzluğa girecek bir tabağın üzerine koyarak, kaşık yardımı ile karışımdan minik toplar alarak yağlı kağıdı koyun. Buzlukta 20- 25 dk bekleterek karışımın katılaşmasını sağlayın.
- Siz de bu sırada cezveye su koyarak kaynatın.
- Kaynayan suyun üzerine bir kase koyarak içine çikolatayı ekleyip benmari adabı eritin.
- Minik toplarınız donduktan sonra elinize alıp yavaşça yuvarlayarak çikolataya bulayıp tekrar yağlı kağıda alin ve buzdolabında soğumasını bekleyin.