
Fıstık Ezmeli Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 120 gram un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 50 gram esmer şeker
- 80 gram tereyağı
- 50 gram iri çekilmiş fıstık
- 50 gram bitter çikolata
- İri çekilmiş fıstık
Fıstık Ezmeli Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Fıstık rondo makinasında irice çekilir.
- Bütün gereçler yoğrularak hamur elde edilir.
- Hamur buzdolabında üzeri kapalı bir formda 15-20 dakika bekletilir.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler kopartılarak yuvarlanır ve kağıt serili tepsiye dizilir.
- Çatal yardımı ile enine ve uzunluğuna bastırılarak nakış yapılır.
- Evvelden ısıtılmış 175 dereceli farlı fırında yaklaşık 10-12 dakika pişirilir.
- Fırında çıkan kurabiyeler tepside hiç dokunulmadan yaklaşık 1 saat bekletilir.
- Kurabiyelerin yarısı benmari metodu eritilmiş çikolataya batırılarak üzerine çekilmiş fıstık konur.
İyi üç aylar.