Fıstık Görünümlü Yeşim Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için
- 200 gram tereyağı yahut margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 demet ıspanak yaprağı (20-25) yaprak
- 1 çay bardağı çekilmiş fındık yahut ceviz yarım su bardağı irmik 4 su bardağı un
- 3 su bardağı toz şeker
- 3,5 su bardağı su
- 3-4 damla limon
Fıstık Görünümlü Yeşim Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbeti için malzemeyi tencereye koyalım.
- Kaynamaya başlayınca limonu ek edip 3-4 dakika kaynatalım sonra ocaktan alıp soğutalım.
- Şerbet soğurken hamuru yapalım. Hamuru için evvel ıspanak yapraklarını blendırdan geçirip püre haline getirelim biraz zorlanırsa yumurtaları kıralım ve şekeri ilave edin çekmesi kolay oluyor.
- Sonra yoğurma kabına alıp materyalleri karıştıralım. Kulak göğsü yumuşaklığında olacak formda hamuru yoğuralım.
- Mandalina büyüklüğünde modüller koparıp rulo yapalım ve parmak parmak keselim.
- Fırın tepsisine dizip 170 derecede yaklaşık 15 pişirelim.
- Altı hafif pembeleşmesi lazım çok kızarmadan alın. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün ve süsleyelim. Afiyet olsun????????.