Fıstıklı İrmik Helvası Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- Yanım su bardağı yer fıstığı
- Yaklaşık 2 yemek kaşığı tereyağı
Fıstıklı İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tereyağı tavada eritip fıstıklarımızı 3-4 cins karıştırıyoruz.
- Sonra üzerine irmiğimizi ek ediyoruz ve rengi dönünceye kadar kavuruyoruz.
- Bu ortada süt ve suyu ısıtıyoruz daha sonra şekeri süt ve suyun içinde eritiyoruz.
- Akabinde irmiğin üzerine ekliyoruz.
- İrmiğimiz suyunu çekene kadar karıştırıyoruz.
- Çektikten sonra kapağını kapatıp 10-15 dakika dinlendiriyoruz. Helvamız hazır dilediğiniz üzere servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ????????????