Fıstıklı Islak Kurabiye (Antep Fıstıksız) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket Dr Oetker antep fıstıklı puding
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 125 gram margarin
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 8-10 kol ıspanağın yalnızca yaprak kısmı
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 3-3.5 su bardağı kadar un
- 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
- 1 su bardağı su
Fıstıklı Islak Kurabiye (Antep Fıstıksız) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle küçük bir sos tenceresine su ve şekeri alıp 5 dk. kaynatalım ve ocağı kapatıp şerbeti ılıması için bir kenara bırakalım.
- Ispanakları 1 çay bardağı su ile haşlayıp soğuk sudan geçirelim ve güzelce süzüp suyunu sıkalım.
- Hamuru için yoğurma kabına sıvı yağ,puding ve ıspanağı alıp blenderdan geçirelim. Pürüzsüz bir kıvamı olmalı.
- Sonrasında yumurta,pudra şekeri ve yumuşak margarini ek edip güzelce karıştıralım. Dikkatli formda azar azar un ek ederek,kabartma tozu ve vanilini de ekleyip yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı.
- Hamurdan 25 er gramlık yani cevizden az küçük kesimler koparıp elimizle hal verelim. İsterseniz hamuru silindir yapıp bıçakla da kesebilirsiniz.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altı ve üstü hafif pembeleşene kadar pişirelim.
- Fırından çıkan kurabiyelerin birinci sıcağı çıkınca evvel ılık şerbete batırıp 5-6 sn. bekleterek sonrasında hindistan cevizine bulayalım.
- Bir saat kadar dinlendikten sonra dilediğimiz üzere süsleyelim. Islak kurabiyemiz servise hazır. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ????
Fıstıklı Islak Kurabiye (Antep Fıstıksız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı