Fıstıklı Karamel Soslu Bisküvi Pastası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 paket eti kakaolu bisküvi
- 1 paket dr outker kakaolu puding
- 4,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kenton karamel küpleri
- 1 yemek kaşığı parçacıklı fıstık ezmesi
- 1 adet muz
Fıstıklı Karamel Soslu Bisküvi Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar.
- Öncelikle 1 litre süt için olan kakaolu pudingi pastamızın dağılmaması için 4 su bardağı süt ile pişirip orta ara karıştırarak soğutuyoruz.
- Ardından baton bir kalıp alıp içini streç sinema ile kaplıyoruz. Daha sonra en alta bisküvileri diziyoruz.
- Üstüne de pudingimizden bir ölçü kaşıkla döküp yayıyoruz.
- Tekrar bir kat daha bisküvi dizdikten sonra bisküvilerin üstüne bir ölçü muz dilimleyip daha sonra tekrar puding döküyoruz.
- İsterseniz bir muzun hepsini ortalara koyabilir dilerseniz bir kısmını benim üzere üzeri için ayırabilirsiniz.
- Bütün katları tamamladıktan sonra en üstte bisküvi kalmalı. Pudingten 3-4 yemek kaşığı ayırıp gerisini bisküvi katlarının ortasına kullanıyoruz.
- Daha sonra kalıbımızı buzdolabında 1 saat bekletiyoruz. Çıkarınca uygun bir tabağa aykırı çeviriyoruz ve kalan pudingi en üste yayıyoruz.
- Muzdan ayırdıysanız onu da üstüne diziyoruz ve karamelli sosumuzun imaline geçiyoruz.
- Karamelli sos için yapışmaz bir tavada yarım bardak süt, karamel küpleri ve fıstık ezmesini karıştırıyoruz.
- Karamellerin birden fazla eriyip süt ile karışınca ve sos kıvamı yakalanınca ocaktan alıp pastamızın üzerine gezdiriyoruz.
- Pastamızı bir ölçü dinlendirdikten sonra servis edebiliriz. Afiyet olsun.