Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Fıstıklı Kaymaklı Kadayıf

Fıstıklı Kaymaklı Kadayıf

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
fistikli-kaymakli-kadayif.jpg

Fıstıklı Kaymaklı Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram kadayıf
  • 200 gram toz fıstık
  • 4 çorba kaşığı tereyağ
  • Kaymak
Şerbeti için
  • 2 su bardağı tozşeker
  • 2 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu

Fıstıklı Kaymaklı Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce şerbet hazırlanır şeker ve su kaynatılır 3-4 damla limon sıkılıp kapatılır soğumaya bırakılır.
  2. Kadayıflar önce didiklenir sonra erimiş tereyağ ile harmanlanır.
  3. Muffin kalıbının en altına ince bir tabaka kadayıf konulur .
  4. Sonra üzerine 1 yemek kaşığı toz fıstık eklenir .
  5. Üzerine tekrar kadayıf koyulur .
  6. Birer tatlı kaşığı kaymak koyulur.
  7. Üzerine fıstık ve kadayıf eklenir .
  8. Üzerine bir bardak yardımıyla bastırılır.
  9. Fırında 180 c de pişirilir.
  10. Üzeri kızarınca fırından çıkarıp soğuk şerbetten ikişer veye üçer kaşık dökülür.
  11. Sıcak servis ederseniz künefeden hiç farkı yok afiyet olsun.
Fıstıklı Kaymaklı Kadayıf Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Fıstıklı Kadayıf Tanımı İçin Gereçler 350 gram çiğ kadayıf150 gram boz fıstık150 gram sade yağ1 çay kaşığı pekmez Şerbeti İçin 2 su bardağı şeker1.5 su bardağı suBir kaç damla limon suyu Fıstıklı Kadayıf Tanımı Yapılışı Herkese merhaba öncelikle tatlımızın şerbetini ocağa alalım. Kaynamaya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
86
Muhallebili Kaymaklı Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler 1 paket kavrulmuş muhallebilik kadayıf (200 gr)3 yemek kaşığı tereyağ3 yemek kaşığı toz şeker Muhallebisi için; 1 litre süt1 su bardağı toz şeker1 adet yumurta sarısı3 yemek kaşığı mısır nişastası3 yemek kaşığı un1 paket vanilin100 ml krema70...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Cevizli Fıstıklı Tel Kadayıf Tatlısı (Puf Noktalarıyla) Tarifi İcin Malzemeler *500 gr tel kadayıf *200 gram tereyağı *22,5 su bardağı ceviz ve antep fıstığı karışımı (Dilerseniz fıstık koymadan cevizlide olur) Şerbeti icin *4 su bardağı şeker *4,5 su bardağı su *Ceyrek limon...
Cevaplar
0
Görüntüleme
93
Fincanda Antep Fıstıklı Kadayıf Tanımı İçin Materyaller 250 gram kadayıf3 yemek kaşığı tereyağYarım çay bardağı sıvı yağ İçi için; Yarım su bardağı antep fıstığı kırığı Şerbeti için; 2,5 bardak su2,5 bardak şeker Süslemek için; Antep fıstığı Fincanda Antep Fıstıklı Kadayıf Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
Kaymaklı Fıstıklı Katmer Tarifi İçin Malzemeler 9 adet baklavalık yufka1 kase kaymak1 kase çekilmiş antep fıstığı1 kase toz şeker3 yemek kaşığı tereyağı/margarin Kaymaklı Fıstıklı Katmer Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır 3 adet yufka tezgaha üst üste konulur. Ortasına katlanacak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt