Fıstıklı Revani Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- Yarım su bardağı şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un ,
- Yarım çay bardağı antep fıstığı içi (Ceviz ,fındık da olur)
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 ince dilim limon (Bardak ölçüsü 200 ml)
Fıstıklı Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbeti için şekeri,suyu,limon dilimini tencereye alalım 15 dakika kaynatalım.
- Ocaktan alalım soğumaya bırakalım.
- Revaninin keki için yumurta ,şeker ve vanilya yı ekleyip mikser veya çırpıcı ile 2-3 dakika güzelce köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Diğer malzemeleri de sırası ile ekliyelim iyice karıştıralım ve yağlanmış dikdörtgen borcama dökelim.
- Üzerine ezilmiş fıstık içini serpelim ve 280 derecede önceden ısınmış fırında altı üstü istediğimiz gibi kızarana kadar pişirelim.
- Fırından aldıktan sonra biraz soğuyunca dilimleyerek ılık olan şerbeti üzerine gezdirerek dökelim.
- 1 saat sonra fıstıklı revanimiz servise hazırdır.Afiyet olsun. )).
Fıstıklı Revani Tarifi Fotoğraflı Yapılışı