Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Fıstıklı Revani

Fıstıklı Revani
0
25

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
fistikli-revani.jpg

Fıstıklı Revani Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un ,
  • Yarım çay bardağı antep fıstığı içi (Ceviz ,fındık da olur)
Şerbeti için
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 ince dilim limon (Bardak ölçüsü 200 ml)

Fıstıklı Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle şerbeti için şekeri,suyu,limon dilimini tencereye alalım 15 dakika kaynatalım.
  2. Ocaktan alalım soğumaya bırakalım.
  3. Revaninin keki için yumurta ,şeker ve vanilya yı ekleyip mikser veya çırpıcı ile 2-3 dakika güzelce köpük köpük olana kadar çırpalım.
  4. Diğer malzemeleri de sırası ile ekliyelim iyice karıştıralım ve yağlanmış dikdörtgen borcama dökelim.
  5. Üzerine ezilmiş fıstık içini serpelim ve 280 derecede önceden ısınmış fırında altı üstü istediğimiz gibi kızarana kadar pişirelim.
  6. Fırından aldıktan sonra biraz soğuyunca dilimleyerek ılık olan şerbeti üzerine gezdirerek dökelim.
  7. 1 saat sonra fıstıklı revanimiz servise hazırdır.Afiyet olsun. :))).

Fıstıklı Revani Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,570Kullanıcılar
samsungcloudSon üye
Üst Alt