Fıstıklı Şöbiyet Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
- 22 adet baklavalık yufka
- 200 gram tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Antep fıstığı yahut ceviz içi
- 2,5 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- Yarım limon
- 1,5 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı irmik
- 1 yemek kaşığı şeker
- Antep fıstığı tozu
Fıstıklı Şöbiyet Tatlısı Tanımı Yapılışı
- Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım, tencereye şeker ve suyu alıp kaynadıktan sonra ocağın altını kısarak 15 dk kaynatalım.
- İçine limon suyunu da ekleyip bir taşım kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Şimdide irmikli muhallebiyi hazırlayalım,Küçük bir tencere içine gerekli gereçleri koyalım ocakta kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
- Kaynayıp yoğunlaşınca ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Tereyağını tava içerisine alıp ocakta eritelim içine sıvı yağıda ekleyip karıştıralım.
- Baklava yufkasını bir sofra bezi içerisine yerleştirelim kurumasın, teker teker tezgah üzerine alarak ortasını yağlayalım 21 adet yufkayı bu biçimde yağlayalım.
- 22. Yufkanın üzerini yağlamayalım (yani en üsteki yufkayı)
- Sonra uzun kenarından 6 eşit kesime keselim kısa kenarından da 5 eşit modüle keserek kare formlar çıkarmış olalım içlerine 1 tatlı kaşığı irmikli muhallebiden koyalım.
- Üzerlerine antep fıstığı koyalım muska halinde kapatalım.
- Dikdörtgen borcama yerleştirelim kalan yağımızı üzerine fırçayla sürelim.
- 160 derecelik fırında alt üst kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkardığımızda birinci sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti tatlının üzerine dökelim tatlımız şerbetini çekince servise hazır. Afiyet olsun.