iltasyazilim
FD Üye
Fıstıklı Sütlü İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
*2 bardak irmik
*150 gr margarin ( tereyağ ile karışık da olabilir)
*3 bardak toz şeker
*3 bardak süt
*3 bardak su
*dolmalık fıstık
Üzerine;
*tercihen tarçın
Fıstıklı Sütlü İrmik Helvası Tarifi Yapılışı Derin bir tencerede margarin eritilir İrmik ve dolmalık fıstık katılıp kısık ateşte 20 25 dakika irmik renk alıncaya kadar devamlı karıştırarak kavrulur İrmiğin renk alma süresi ocağınızın alevine göre değişir İrmik renk alınca önce toz şeker tencereye katılır Alt üst ederek toz şeker ile irmik iyice birbirine halledilir Daha sonra 3 er bardak su ve süt de katılıp iyice karıştırılır Kaynayıncaya kadar ağır ateşte arada karıştırarak pişirmeye devam edilir Helva koyulaşınca çok kısık ateşte birkaç dakika daha arada karıştırarak pişirilir Ve altı kapatılıp pilav gibi ağzı kapalı demlenmeye bırakılır En az yarım saat demlenmelidir Daha sonra ağzı açılıp alt üst edilir Helvamız yemeye hazırdır
Tarifini verdiğim bu helva tane tane dağılan değil de ıslak, kek kıvamında bir helva oluyor Ben kendi zevkim doğrultusunda ilk aldığım tarifi biraz değiştirdim Siz dilerseniz su miktarını yarım bardak azaltabilirsiniz
Not: fotoğraflar sizi yanıltmasın Ben 3 ölçü yaptım Dolayısıyla miktar sizi yanıltmasın Bu verdiğim ölçü hemen hemen 68 kişiliktir
*2 bardak irmik
*150 gr margarin ( tereyağ ile karışık da olabilir)
*3 bardak toz şeker
*3 bardak süt
*3 bardak su
*dolmalık fıstık
Üzerine;
*tercihen tarçın
Fıstıklı Sütlü İrmik Helvası Tarifi Yapılışı Derin bir tencerede margarin eritilir İrmik ve dolmalık fıstık katılıp kısık ateşte 20 25 dakika irmik renk alıncaya kadar devamlı karıştırarak kavrulur İrmiğin renk alma süresi ocağınızın alevine göre değişir İrmik renk alınca önce toz şeker tencereye katılır Alt üst ederek toz şeker ile irmik iyice birbirine halledilir Daha sonra 3 er bardak su ve süt de katılıp iyice karıştırılır Kaynayıncaya kadar ağır ateşte arada karıştırarak pişirmeye devam edilir Helva koyulaşınca çok kısık ateşte birkaç dakika daha arada karıştırarak pişirilir Ve altı kapatılıp pilav gibi ağzı kapalı demlenmeye bırakılır En az yarım saat demlenmelidir Daha sonra ağzı açılıp alt üst edilir Helvamız yemeye hazırdır
Tarifini verdiğim bu helva tane tane dağılan değil de ıslak, kek kıvamında bir helva oluyor Ben kendi zevkim doğrultusunda ilk aldığım tarifi biraz değiştirdim Siz dilerseniz su miktarını yarım bardak azaltabilirsiniz
Not: fotoğraflar sizi yanıltmasın Ben 3 ölçü yaptım Dolayısıyla miktar sizi yanıltmasın Bu verdiğim ölçü hemen hemen 68 kişiliktir
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.