Fıstıklı Ve Çikolatalı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket margarin yahut tereyağı (250 gr)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı mısır nişastası
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- 4 su bardağı un (kontrollü)
- Yarım çay bardağı toz fıstık
- 100 gr çikolata
- Yarım paket krema
- Toz fıstık
Fıstıklı Ve Çikolatalı Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Un hariç bütün materyalleri bir kapta güzelce karıştıralım.
- Güzelce karışan gereçlerimizin içine unu kontrollü bir şekilde ekleyerek güzelce yoğuralım.
- Daha sonra hal verelim , avuç içinize alıp yuvarlak biçimler verelim.
- Hazırladığımız kurabiyeleri evvelce ısıtılmış 170 derecelik fırında 20- 25 dakika pişirelim.
- Kurabiyelerimiz piştikten sonra soğumaya bırakın o ortada sizde çikolata ve krema karışımını benmari metodu hazırlayalım.
- Soğuyan kurabiyelerden alıp etrafını evvel çikolataya daha sonra toz fıstığa bulayalım.
- Kalan çikolatayla da üzerine dilediğiniz biçimi verebilirsiniz.