teknolojiuzmani
FD Üye
Fıstıklı Ve Kuş Üzümlü Yaprak Sarma Tanımı İçin Materyaller
- 450 üzüm yaprak
- 2 su bardağı pirinç
- 1 büyük soğan
- 1 paket dolmalık fıstık
- 1 paket kuş üzümü
- 5 küp şeker
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 tatlı kaşığı yeni bahar
- Tuz
- Zeytinyağı
- Limon
Fıstıklı Ve Kuş Üzümlü Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kuş üzümlerini sıcak suda biraz ıslatalım.
- Soğanı küp küp doğrayıp kavuralım.
- Daha sonra dolmalık fıstıkları ek edelim biraz kavurduktan sonra pirinçleride ek edelim.
- Şeker,tuz, kuş üzümü ve baharatları katıp karıştıralım.
- Pirincin üzerini geçecek kadar su ek edip 10 dk pişirelim.
- Sarma yapraklarımızı suda biraz haşlayıp sarabiliriz.
- Tencerenin altına yağ dökelim üzerine sarma yaprağı yerleştirelim ve sarmalarımızı dizelim.
- Sarmaları dizdikten sonra üzerine limon dilimi yerleştirip biraz yağ gezdirelim ve üzerine tabak kapatıp yarıya kadar su dolduralım kapağını kapatıp pişirelim. Afiyet olsun????.