
Fıstıklı Zannedilen Ispanaklı Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 100 gram tereyağı veya margarin
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1/4 (çeyrek) su bardağı toz şeker
- 1/2 (yarım) paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 10-15 yaprak ıspanak
- 1/2 (yarım) çay bardağı çekilmiş ceviz
- 1/4 (çeyrek) su bardağı bardağı irmik
- 2 su bardağı un
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1.5 su bardağı su
- 1-2 damla limon
Fıstıklı Zannedilen Ispanaklı Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şerbet için malzemeyi tencereye koyun, kaynamaya başlayınca limonu ilave edin. 3-4 dakika kaynadıktan sonra, ocaktan alın.
- Ispanak yapraklarını blendırdan geçirin ve püre haline getirin. Yumurtayı kırın, şekeri ilave edin çekmesi kolay oluyor.
- Yoğurma kabına alın, malzemeleri karıştırın.
- Kulak memesi yumuşaklığında olacak şekilde hamuru yoğurun.
- Mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp rulo yapın, parmak parmak kesin, yağlı fırın tepsisine dizin.
- 170 derecede yaklaşık 15 pişirin, altı hafif pembeleşsin, çok kızarmadan alın.
- Sıcak tatlının üzerine, soğuk şerbeti dökün ve süsleyin.Afiyet olsun ????.