bilgisayarci
FD Üye
Fıstıkpare Tatlısı Yok Böyle Bir Lezzet Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
- 1 adet yumurta
- 1-1,5 çay bardağı toz antep fıstığı
- Yarım su bardağı irmik
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 2-2,5 su bardağı un
- 2 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- 5-6 adet limon damlası
Fıstıkpare Tatlısı Yok Böyle Bir Lezzet Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak şerbetini hazırlayalım soğuk olması gerekiyor,Şekerle suyu ocağa alıp kaynayana kadar karıştıralım.
- Kaynamaya başladı mı içine limon suyunu ekleyelim ve beş dakika o şekilde kaynatıp ocaktan alalım.
- Hamur için fırınımızı 180 dereceye getirelim.
- Un hariç bütün malzemeleri karıştıralım ve unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim. (hamurun yumuşak olması önemli sert olursa şerbeti iyi çekmez) unun hepsi girmeyebilir dikkatli ekleyelim.
- Ardından hamurumuzdan eşit miktarda kopartıp yuvarlayalım ve tepsiye dizelim.
- İnce bir oklava yardımıyla veya parmağımızla ortasına delik yapalım.
- Bütün hamuru bu şekilde bitirip fırında verelim ve pişene kadar bırakalım.Ben çok kızartmadım yeşil rengi gitmesin diye biraz fazla bırakırsanız şerbeti döktükten sonra görüntü olarak biraz şekerpareyi andıracaktır.
- Ama piştiğinden emin olduktan sonra çıkartıp ilk sıcaklığı geçince ama soğutmadan tatlıyı bir dakika falan bekleyip öyle şerbeti dökelim.
- Şerbetini çeken tatlımızın üstünü istediğimiz gibi süsleyip servis edebiliriz. Afiyet olsun????.