Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fıstıkpare

Fıstıkpare
0
20

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
fistikpare.jpg

Fıstıkpare Tanımı İçin Materyaller


Hamuru için:
  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 çay bardağı (100 ml) sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 3 su bardağı un (200 ml ölçülü)
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
İç harcı için:
  • 1 su bardağı toz fıstık
  • 1,5 yemek kaşığı pudra şekeri (tepeleme olmasın)
  • 2 yemek kaşığı su
Şerbeti için:
  • 200 ml ölçü bardağı
  • 350 gram şeker (1 su bardağı + 1 su bardağından 2 parmak eksik)
  • 2 su bardağı su
  • 6-7 damla limon

Fıstıkpare Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci olarak şerbet hazırlanır. Şeker ve su bir sos tenceresine alınır, orta kısık ateşte karıştırılarak şeker eritilir.
  2. Kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır ve limon damlatılır, yaklaşık 20 dakika kaynatılıp altı kapatılır ve soğumaya bırakılır.
  3. Hamur gereçleri bir kapta yoğrulur. (sinangil baklavalık un kullandım ve 3 su bardağı kâfi geldi, elinizde biçim verdiğiniz vakit çok dağılıyorsa denetimli olarak azamî yarım su bardağına kadar daha un eklenebilir. )
  4. İç harç başka bir kapta hazırlanıp bekletilir.
  5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparılıp yuvarlanır.
  6. Ortasına parmakla bastırılıp çukur açılır ve bir çay kaşığı ile iç harçtan eklenir.
  7. Hamurun uçlarından birleştirilip iç harç hamurla kapatılır tekrar yuvarlanarak form verilir.
  8. Tepsiye dizilir ve evvelce ısıtılmış 170 derecelik fırında pembeleşene kadar pişilir. (yaklaşık 35-40 dakika sürdü. )
  9. Tatlı sıcak şerbet soğuk olarak üzerine dökülür. (bir gece bekleyince şerbeti güzelce çekiyor. ) dileğe nazaran kaymak ile servis edilir. Afiyet olsun.
 
858,499Konular
982,579Mesajlar
30,334Kullanıcılar
Enes.yks01Son üye
Üst Alt