elektronikci
FD Üye

Fıstıkpare Tanımı İçin Malzemeler
- Ağızda eriyen nefis lezzette bir tatlı oluyor.mutkaka deneyin.
- 125 gram tereyağı ya da margarin (Oda ısısında)
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı irmik
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 çay bardağı toz fıstık
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
- 3 su bardağı toz şeker
- 3,5 su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu
Fıstıkpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayalım. Tatlı sıcak şerbeti soğuk olacak. Şerbeti için tencereye şekeri ve suyu alıp karıştıralım.
- Kaynamaya başlayınca limon suyunu damlatıp beş dakika kadar kısık ateşte kaynatıp ocaktan alalım.
- Yoğurma kabına oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını, yumurtayı, irmik ve pudra şekerini, toz fıstığı koyup karıştıralım.
- Ardından unu ve kabartma tozunu da ekleyip yumuşak kıvamda ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Hamurdan modüller alıp varsa kalıba bastırıp aksi çevirelim. Kalıbınız yoksa elinizle yuvarlayarak ta hal verebilirsiniz.
- Önceden ısıttığımız 170 derecelik fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkan tatlıların birinci sıcağı çıkınca soğuyan şerbeti üzerlerine gezdirelim. Tatlımız şerbetini çekince servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.