Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fıstıkpare

Fıstıkpare

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
fistikpare.jpg

Fıstıkpare Tanımı İçin Malzemeler

  • Ağızda eriyen nefis lezzette bir tatlı oluyor.mutkaka deneyin.
  • 125 gram tereyağı ya da margarin (Oda ısısında)
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı toz fıstık
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
Şerbeti için;
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu

Fıstıkpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayalım. Tatlı sıcak şerbeti soğuk olacak. Şerbeti için tencereye şekeri ve suyu alıp karıştıralım.
  2. Kaynamaya başlayınca limon suyunu damlatıp beş dakika kadar kısık ateşte kaynatıp ocaktan alalım.
  3. Yoğurma kabına oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını, yumurtayı, irmik ve pudra şekerini, toz fıstığı koyup karıştıralım.
  4. Ardından unu ve kabartma tozunu da ekleyip yumuşak kıvamda ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  5. Hamurdan modüller alıp varsa kalıba bastırıp aksi çevirelim. Kalıbınız yoksa elinizle yuvarlayarak ta hal verebilirsiniz.
  6. Önceden ısıttığımız 170 derecelik fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirelim.
  7. Fırından çıkan tatlıların birinci sıcağı çıkınca soğuyan şerbeti üzerlerine gezdirelim. Tatlımız şerbetini çekince servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Fıstıkpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Fıstıkpare Tatlısı Yok Böyle Bir Lezzet Tarifi İçin Malzemeler 125 gram tereyağ (oda sıcaklığında)1 adet yumurta1-1,5 çay bardağı toz antep fıstığıYarım su bardağı irmikYarım su bardağı pudra şekeri1 paket vanilya1 tatlı kaşığı kabartma tozu2-2,5 su bardağı un Şerbeti için; 2 su bardağı şeker2,5...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Fıstıkpare Tanımı İçin Malzemeler Yarım paket margarin1 adet yumurta3 yemek kaşığı irmik3 yemek kaşığı pudra şekeri1 çay bardağı fıstık tozu1 paket kabartma tozu2.5 su bardağı un Şerbeti için; 2.5 su bardağı şeker3 su bardağı suLimon suyu Fıstıkpare Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
Fıstıkpare (Tiryakisi Olacaksınız) Tanımı İçin Malzemeler Şerbeti için 2 su bardağı toz şeker2.5 su bardağı su5-6 damla limon Hamuru için 125 gr margarin (Oda sıcaklığında)1 adet yumurta1 çay bardağı toz fıstıkYarım su bardağı pudra şekeriYarım su bardağı irmik1 paket vanilya1 paket kabartma...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
Fıstıkpare Tanımı İçin Materyaller Yarım paket tereyağı1 adet yumurta1 yemek kaşığı pudra şekeriYarım çay bardağı irmik1 paket kabartma tozu1,5 çay bardağı toz antep fıstığı1,5 su bardağı un + 1 yemek kaşığı un1 paket vanilya Şerbeti için; 2,5 su bardağı toz şeker3 su bardağı suYarım limon suyu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
Fıstıkpare Tarifi İçin Malzemeler (su bardağı ölçüsü 200 ml) 125 gram oda sıcaklığında tereyağı1/2 (yarım) su bardağı pudra şekeri1/2 (yarım) su bardağı irmik1 adet yumurta1 çay bardağı toz antep fıstığı1 tatlı kaşığı kabartma tozu1 paket vanilin2 su bardağı kadar un Şerbeti için: 2 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
858,499Konular
982,584Mesajlar
30,351Kullanıcılar
kerimcan98Son üye
Üst Alt