Fit Aşure Tanımı (Normal Aşure Tadında ) İçin Materyaller
- 4 adet kuru kayısı
- 3 tane incir
- 1 yemek kaşığı dolusu kuş üzümü
- 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
- 4 yemek kaşığı bal
- 4 su bardağı kaynar su
Fit Aşure Tanımı (Normal Aşure Tadında ) Yapılışı
- Birinci başta kayısıları ve incirleri küp küp doğrayalım ve daha sonrasında doğradığımız incir ve kayısıları tencerenin içerisine koyalım.
- Tencereye yulaf, bal ve kuş üzümünü de koyalım.
- Daha sonrasında kaynar suyu koyup tencerenin kapağını kapatalım ve yaklaşık 20-25 dk kadar kısık ateşte kaynatalım.
- Aşure kaynadıktan sonra kaselere koyup soğutalım.
- Soğuttuktan sonra üstünü fındık, Antep fıstığı yahut nar ile servis edebilirsiniz.
Not: siz soğutmayabilirsiniz lakin soğuyunca tadı daha hoş olur.