
Fit Balık Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kesim somon balığı
- 1 adet soğan
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 2-3 diş sarımsak
- 1 limon suyu
- 1 kaşık tam buğday unu
- 1 yumurta
- Tuz karabiber
Fit Balık Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Balıkları uygunca yıkayıp kılçıklarını ayırıyoruz patates, havuç, soğan, güzelce yıkayıp, doğruyoruz.
- Sarımsağı da ekliyoruz, bir tencereye alıyoruz. Üzerine gereğince su koyup pişiriyoruz.
- Piştiğinden emin olduğumuz vakit terbiye için bütün gereçleri düzgünce karıştırıp, çırpıyoruz, çorbanın üzerine ek ediyoruz.
- Daha sonra bir bilendir yardımıyla inceltiyoruz kıvamını kendimiz istediğimiz üzere ayarlayabiliriz gerekirse su gerekirse un ek edebiliriz hepsi bu kadar afiyet olsun.