bilgisayarci
FD Üye
Fit İrmik Helvası Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağının 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su
- 1 su bardağının 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) bal
- Yarım su bardağı portakal suyu
- Yarım portakal kabuğu rendesi
- Yarım su bardağı irmik
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tam buğday unu
Fit İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel su ve portakal suyunu hafif ılıtıp balı ekleyerek karıştırırız.
- Diğer yandan irmiği yağda rengi hafif kahverengi olana kadar kavururuz.
- Kavurduğumuz irmiğe tam buğday ununu ekleyip biraz daha kavururuz.
- Kavurduğumuz materyallere ballı portakal sulu suyu ek edip kısık ateşte çekene kadar bekletiriz. (çok çekmesin durdukça katılaşıyor)
- Son olarak ocağın altını kapatıp portakal kabuğunu ek ederiz. Ben biraz da ceviz ekledim çok güzel oldu. Sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun. ????.