Fit Islak Kek Tanımı İçin Gereçler
Keki için ;
- 3 yumurta
- 3 fincan esmer şeker
- 1 fincan sıvı yağ
- 1 fincan süt
- 4 fincan tam buğday unu
- 50 gram kakao
- 1 paket kabartma tozu ve vanilya
Sosu için;
- 50 gram kakao
- Yarım fincan sıvı yağ
- 600 ml süt
- 1 fincan esmer şeker
- Hindistan cevizi, fıstık, fındık vs
Fit Islak Kek Tanımı Yapılışı
- Kek için 3 yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır.
- Süt ,yağ eklenir.
- Kakao ,un ,kabartma tozu ve vanilya eklenir.
- Tüm materyallerin karışımı yağlanmış borcama dökülür.
- 150 derecede ısınmış fırında 25 dakika pişirilir.
- Kek pişerken bir yandan sosu hazırlanır.
- Süt ,kakao ve yağ bir tencerede kaynayan kadar karıştırılır.
- Kaynağında ocaktan alınır. Soğumaya bırakılır.
- Fırından çıkan kekin birinci sıcağı çıkınca sos üzerine dökülür ve kek dilimlenir.
- Sosunu çekince üzeri seslenerek servis yapılır. Afiyet olsun.