teknolojiuzmani
FD Üye

Fit Kek (Glutensiz) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta (orta boy)
- 250 gram çikolata (ben bitter kullandım)
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
- İçine biraz fındık parçaları (Ben kullandım)
- Üstüne hindistan cevizi rendesi (Ben kullandım)
Fit Kek (Glutensiz) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Fırınımızı 175 dereceye ayarlayalım.
- Çikolatayı eritelim. (ben kısık ateşte tavada kontrollü bir şekilde erittim). Biraz soğuması için kenara alalım. Ara ara karıştıralım çabuk soğuması için.
- Yumurtaları kırıp sarısını ve akını ayrı kaplara alalım.
- Yumurtanın beyazını kabarıp krema kıvamına gelene kadar çırpalım. Bu aşamadan sonra mixeri kullanmayın daha.
- Kenara aldığımız yumurta sarılarını teker teker ekleyip çırpıcı yardımıyla karıştıralım.
- İçine karbonat, elma sirkesi ve isteğe bağlı olarak fındık parçalarını ekleyelim ve karıştıralım.
- Homojen bir kıvama geldikten sonra bu karışıma parça parça kabarmış yumurta akını ekliyoruz ve kabarıklığı gitmesin diye narin bir şekilde karıştırıyoruz.
- Altına fırın kağıdı serdiğimiz yaklaşık 20×20 ölçülerinde bir borcama veya kek kabına karışımı dökelim.
- Üzerine yine isteğe bağlı olarak hindistan cevizi rendesi serpiştirip 175 derece ısınmış olan fırına atalım.
- İçine kürdan batırdığınızda temiz çıkıyorsa olmuştur.Afiyet olsun!.