![fit-sebze-mantisi.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/08/17/fit-sebze-mantisi.jpg)
Fit Zerzevat Mantısı Tanımı İçin Materyaller
- 2 orta uzunluk kabak
- 1 ortaboy patates
- 1 kaşık zeytinyağı
- Tuz
- Pulbiber
- Sarımsaklı yoğurt
- Zeytinyağı
- Pulbiber
Fit Zerzevat Mantısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle yıkayıp soyduğumuz patates ve kabaklar küp küp doğranır.
- Üzerine biraz zeytinyağı, pulbiber ve tuz eklenip 200 derece evvelce ısıtılmış fırında pişirilir.
- Yumuşak yahut çıtır olması damak zevkinize kalmış ben çıtır sevdiğim için fazla pişirdim.
- Fırında çıkarıp biraz soğutulan sebzeler tabağa alınır.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür.
- İsteğe nazaran 1 kaşık zeytinyağında pulbiber kızartıp üzerine ekleyebilirsiniz ya da kızartma yağ olmasın derseniz pulbiberi direk de serpebilirsiniz.