Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Five Nights at Freddy'nin Yaratıcısı Oyun İşini Bırakıyor

Five Nights at Freddy'nin Yaratıcısı Oyun İşini Bırakıyor
0
40

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
111
content_60caf958d6104_71925.jpg

Five Night at Freddy's oyunlarının yaratıcısı Scott Cawthon, emekliye ayrılacağını açıkladı. Cawthon'ın bu kararı vermesinde bu ay başında çıkan bağış haberlerinin de etkisi olmuş olsa gerek.

Cawthon'un muhafazakar komitelere ve Donald Trump başta olmak Devin Nunes, Ben Carson ve Mitch McConnell gibi çeşitli politikacılara ciddi miktarlarda bağışlar yaptığının ortaya çıkması, karşıt görüşte olan FNAF oyuncularının tepkisini çekmişti. Özellikle de FNAF'ın LGBTQ+ camiasındaki sevenleri bu haberleri olumsuz karşılayıp tepki göstermişti çünkü Cawthon'un bağış yaptığı kişiler Amerika'nın belki de en anti-LGBTQ+ isimleri arasında yer alıyordu. Yani bunun ülkemizdeki karşılığını da kolayca tahmin edebilirsiniz :)

Ancak Twitter'daki yoğun tepkilerin üzerine Cawthon'un Reddit'te yazdığı uzun makale ortamın gerginliğini azaltmayı başarmıştı. Cawthon her ne kadar "bunun için özür dilemeyeceğim" dese de eşitliğe, bilime, sağduyuya inandığını, tüm bunların bir arada varolabileceğini düşündüğünü söylemiş, bu tartışmalara cevap vermesinin tek sebebinin hayran kitlesinde çok sayıda LGBT üyesi olduğunu bilmesi olduğunu belirtmişti. Bu açıklamanın tümünü okumanızı öneririm.

Cawthon mesajının sonunda "Bu işi artık para için yapmıyorum, keyif aldığım için yapıyorum. Eğer insanlar benim faydadan çok zarar getirdiğimi düşünüyorsa belki de emekli olmam daha iyi olur" demişti.

Scott Cawthon yeni mesajında ise "Çocuklarım için oyun yapmayı özledim. Bunu sadece eğlence için yapmayı özledim, beceriksiz olsam da RPG yapmayı özledim. Tüm bunları emekliye ayrılacağımı bildirmek için söylüyorum. Geçtiğimiz hafta özellikle de LBGTQ camiasından çok sayıda destek ve sevgi mesajı aldım. Bana gösterdiğiniz kibarlık inanılmazdı" diyor.

Bu, FNAF serisinin sonu anlamına gelmiyor. Cawthon birilerinin bayrağı devralacağını, bunun kendi seçtiği ve güvendiği birisi olacağını da söylemiş.