Fiyonk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 paket instant toz maya
- Aldığı kadar un
- Sıvı yağ
- Yumurta sarısı
- Susam
Fiyonk Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta, süt, su, yağ, tuz, şeker, maya bir kaba alınarak karıştırılır.
- Karışımın üzerine un elenerek konur ve üzeri kapatılarak 1 saat mayalanmaya bırakılır.
- Ufak bezeler koparılır, merdane veya oklavayla açılır.
- Üzerine sıvı yağ sürülür. “d” şeklinde ikiye katlanır.
- Katlanan hamurun ortasından yarıya kadar iki tane verev olacak şekilde kesik atılır. Yan uç kısımlarını ortada birleştirilir ve fiyonk şekli vermek için kesilen yeri ortasına sarılır.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir ve tepside 15 dakika dinlendirilir.
- 180°c ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirilir ve servis edilir.Afiyet olsun.