Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Fiyonk Tatlı

Fiyonk Tatlı
0
31

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
fiyonk-tatli-2.jpg

Fiyonk Tatlı Tanımı İçin Materyaller

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 kabartma tozu
  • 4 su bardağı kadar un
Şerbeti için :
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 4-5 damla limon
Kızartmak için :
  • Sıvıyağ

Fiyonk Tatlı Tanımı Yapılışı

  1. Şerbeti için tüm gereçleri tencereye alıp kaynatın.
  2. Hafif yoğunlaşınca altını kapatın soğumaya bırakın.
  3. Hamuru için yumurta yoğurt ve sıvı yağı tel çırpıcıyla pürüzsüz olana dek karıştırın.
  4. Kabartma tozu ve unu da azar azar ek ederek yumuşak bir hamur yoğurun.
  5. Hamuru merdane ile açın lakin çok inceltmeyin çokta kalın bırakmayın.
  6. Üstten aşağı yanlışsız şerit kesin, sağdan sola yanlışsız da şeritler kesip dikdörtgen biçim elde edin.
  7. Ortadan büzüp kızgın yağda kızartın, kızaran fiyonkları şerbetin içine atın 1 dk bekletip geri alın.
Afiyet olsun. ????.
 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt