Fiyonk Tatlı Tanımı İçin Materyaller
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 kabartma tozu
- 4 su bardağı kadar un
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
- 4-5 damla limon
- Sıvıyağ
Fiyonk Tatlı Tanımı Yapılışı
- Şerbeti için tüm gereçleri tencereye alıp kaynatın.
- Hafif yoğunlaşınca altını kapatın soğumaya bırakın.
- Hamuru için yumurta yoğurt ve sıvı yağı tel çırpıcıyla pürüzsüz olana dek karıştırın.
- Kabartma tozu ve unu da azar azar ek ederek yumuşak bir hamur yoğurun.
- Hamuru merdane ile açın lakin çok inceltmeyin çokta kalın bırakmayın.
- Üstten aşağı yanlışsız şerit kesin, sağdan sola yanlışsız da şeritler kesip dikdörtgen biçim elde edin.
- Ortadan büzüp kızgın yağda kızartın, kızaran fiyonkları şerbetin içine atın 1 dk bekletip geri alın.