Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Fiyonk Tatlısı

Fiyonk Tatlısı
0
106

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
68
F-D Coin
66

Fiyonk Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
Şerbeti için;
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 4 damla limon suyu

Fiyonk Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlıyoruz.
  2. Suyu ve şekeri tencereye alıp kaynatıyoruz.
  3. Şerbet kaynamaya başlayınca limon damlatıp ocağın altını kısıyoruz. Kısık ateşte yaklaşık 15 dakika kadar kaynatıp ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  4. Hamuru için un hariç verilen gereçleri yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz. Unu denetimli bir formda ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde ediyoruz.
  5. Hamuru ikiye bölüp merdane yardımıyla dikdörtgen olacak formda açıyoruz.
  6. Kenarlarını düzeltip evvel uzunlamasına şeritler kesiyoruz.
  7. Sonra enine gerçek şeritler kesip her şeridin tam ortasından çimdikler üzere yaparak sıkıyoruz. Bu biçimde hamurlara fiyonk hali vermiş oluyoruz.
  8. Kızartmak için tavaya sıvı yağ koyup yeterlice ısınmasını bekliyoruz.
  9. Isınan yağa hamurları atıp çevirerek artlı önlü kızartıyoruz.
  10. Kızaran hamurları çabucak soğuk şerbete atıyoruz.
  11. Bütün hamurlar bitene kadar birebir sürece devam ediyoruz.
  12. Şerbetini çeken tatlıları servis tabağına alıyoruz. Afiyet olsun.
Fiyonk Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Fiyonk Tatlı Tanımı İçin Materyaller 1 yumurta1 çay bardağı yoğurt1 çay bardağı sıvı yağ1 kabartma tozu4 su bardağı kadar un Şerbeti için : 2 su bardağı su2 su bardağı toz şeker4-5 damla limon Kızartmak için : Sıvıyağ Fiyonk Tatlı Tanımı Yapılışı Şerbeti için tüm gereçleri tencereye alıp...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Fiyonk Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler *1 çay bardağı yoğurt *1 çay bardağı sıvı yağ *1 paket kabartma tozu *1 adet yumurta *23 su bardağı un Şerbeti İçin : *2 su bardağı şeker *2 su bardağı su *1 tatlı kaşığı limon suyu Kızartmak için; *Sıvıyağ Üzeri için; *Antep fıstığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
98
Fiyonk Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 1 adet yumurta 23 su bardağı un Şerbeti İçin : 2 su bardağı şeker 2 su bardağı su 1 tatlı kaşığı limon suyu Kızartmak için; Sıvıyağ Üzeri için; Antep fıstığı Kaç Kişilik: 1012 Hazırlama...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
Hurma Tatlısı (Şerbetini 30 Dakikada Çeken) Tanımı İçin Materyaller Şerbeti için 3,5 su bardağı şeker3 su bardağı su Hamuru için 125 gr tereyağı yahut margarin1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı süt1 paket kabartma tozu2,5-3 su bardağı unİç dolgusu ceviz ve tarçın Hurma Tatlısı (Şerbetini 30...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
Bal Badem Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 125 gram tereyağı ya da margarin(oda ısısında)2 adet yumurta1 su bardağı pudra şekeriYarım çay bardağı sıvı yağ1 paket kabartma tozu1 paket vanilyaAldığı kadar un(kontrollü ekleyin) Şerbeti için; 2,5 su bardağı toz şeker3 su bardağı suİnce bir dilim limon...
Cevaplar
0
Görüntüleme
79
858,477Konular
981,293Mesajlar
29,561Kullanıcılar
cekim04Son üye
Üst Alt