Fiyonk Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
- 4 damla limon suyu
Fiyonk Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlıyoruz.
- Suyu ve şekeri tencereye alıp kaynatıyoruz.
- Şerbet kaynamaya başlayınca limon damlatıp ocağın altını kısıyoruz. Kısık ateşte yaklaşık 15 dakika kadar kaynatıp ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Hamuru için un hariç verilen gereçleri yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz. Unu denetimli bir formda ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde ediyoruz.
- Hamuru ikiye bölüp merdane yardımıyla dikdörtgen olacak formda açıyoruz.
- Kenarlarını düzeltip evvel uzunlamasına şeritler kesiyoruz.
- Sonra enine gerçek şeritler kesip her şeridin tam ortasından çimdikler üzere yaparak sıkıyoruz. Bu biçimde hamurlara fiyonk hali vermiş oluyoruz.
- Kızartmak için tavaya sıvı yağ koyup yeterlice ısınmasını bekliyoruz.
- Isınan yağa hamurları atıp çevirerek artlı önlü kızartıyoruz.
- Kızaran hamurları çabucak soğuk şerbete atıyoruz.
- Bütün hamurlar bitene kadar birebir sürece devam ediyoruz.
- Şerbetini çeken tatlıları servis tabağına alıyoruz. Afiyet olsun.