Resimli Floransa Usulu Balık Tarifi
Floransa usulu balık nasıl yapılır
Floransa usulu balık malzemeleri
Floransa usulu balık malzemeleri
500 gr taze ıspanak
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı taze sut kremi
tuzkarabiber
bir fiske hindistancevizi
3 orta boy domates
4 taze soğan
400 gr file balık
2 yemek kaşığı limon suyu
sosu icin: 1 yemek kaşığı tereyağı
1,5 yemek kaşığı un
1 bardak sut
100 gr kaşar peyniri
1 yumurta sarısı
tuz
imagesfloransausulubaliktarifiresimli5ad459b759386
Floransa Usulu Balık Tarifi :
Ispanakları yıkayıp hafifce haşlayın ve suyunu suzun Tuz, karabiber, hindistancevizi, eritilmiş yağ ve krema katıp karıştırın Bu karışımı, dibi duz ve ateşe dayanıklı cam bir kaba yayın Uzerine kabuğu soyulmuş, cekirdekleri cıkarılarak doğranmış domatesleri ve soğanları serpiştirin
Balıkları limon ve tuzla ovuşturup ıspanağın icine yerleştirin, uzerini folyoyla kapatın 200 derece sıcaklıkla bir fırının orta gozune yerleştirip 15 dakika pişirin
Balıkların uzerini hazırladığınız beşamel sosla kapatıp kaşarpeyniri serperek ustu acık olarak 10 dakika daha fırında bırakın
Floransa usulu balık nasıl yapılır
Floransa usulu balık malzemeleri
Floransa usulu balık malzemeleri
500 gr taze ıspanak
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı taze sut kremi
tuzkarabiber
bir fiske hindistancevizi
3 orta boy domates
4 taze soğan
400 gr file balık
2 yemek kaşığı limon suyu
sosu icin: 1 yemek kaşığı tereyağı
1,5 yemek kaşığı un
1 bardak sut
100 gr kaşar peyniri
1 yumurta sarısı
tuz
imagesfloransausulubaliktarifiresimli5ad459b759386
Floransa Usulu Balık Tarifi :
Ispanakları yıkayıp hafifce haşlayın ve suyunu suzun Tuz, karabiber, hindistancevizi, eritilmiş yağ ve krema katıp karıştırın Bu karışımı, dibi duz ve ateşe dayanıklı cam bir kaba yayın Uzerine kabuğu soyulmuş, cekirdekleri cıkarılarak doğranmış domatesleri ve soğanları serpiştirin
Balıkları limon ve tuzla ovuşturup ıspanağın icine yerleştirin, uzerini folyoyla kapatın 200 derece sıcaklıkla bir fırının orta gozune yerleştirip 15 dakika pişirin
Balıkların uzerini hazırladığınız beşamel sosla kapatıp kaşarpeyniri serperek ustu acık olarak 10 dakika daha fırında bırakın