Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Florentin Pasta

Florentin Pasta
0
86

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
86
Puan
48
F-D Coin
0
imagesflorentinpasta5ad3f9c1bbd8a





Malzemeler
►42 g yaş maya veya 1 corba kaşığı kuru maya (20 g)
►4 su bardağı un (440 g)
►1 su bardağı sut (200 g
►1,5 cay bardağı şeker (120 g)
►1 adet yumurta
►12 tatlı kaşığı tuz (4 g)
►40 g margarin
►12 limon suyu
►1 cay kaşığı vanilya (3 g)

İc Malzemesi

►1,5 su bardağı sut (300 g)
►1 su bardağı toz şeker (160 g)
► 15 corba kaşığı nişasta (30 g)
►50 g margarin
►1 adet yumurta

Ust Malzemesi
►1 fincan pudraşekeri (40g)
►1 cay bardağı doğranmış badem (60 g)


Yapılışı:
Mayayı ılık sut icinde eritin Diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın ve orta sertlikte bir hamur elde edin Uzerini orterek 30 dakika kabarmaya bırakın
Kremayı hazırlamak icin bir kaba şekerin yarısını ve sutu koyup kaynatın Kalan şekeri yumurta ile cırpıp kaynayan sutlu karışıma ekleyin Nişastayı ve margarini de ilave edip koyulaşıncaya kadar kaynatın Soğumaya bırakın
Hamuru 2 dakika daha yoğurun Hamuru yağlanmış kalıba gore acın ve 40 dakika dinlendirin
190°Clik onceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin Soğuduktan sonra ortasından kesin ve kremayı arasına surun Uzerine pudra şekeri serpin, bademle susleyerek servis yapın
 
858,489Konular
981,521Mesajlar
29,659Kullanıcılar
Merg6494Son üye
Üst Alt