Focaccia Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 5 su bardağı un
- Zeytinyağ
- Taze otlar
- Kırmızı soğan
- Zeytin
- Kekik
Focaccia Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Maya, ılık su, zeytinyağı yoğurma kabına alıp karıştırın.
- Bardak bardak unu ve o esnada tuzuda ekleyip hafif ele yapışan yumuşak bir hamur yoğurun.
- Yaklaşık 1 saat dinlendirin.
- Tepsiye irmik serpin.
- Kabaran hamurun havasını almadan tepsiye dökün ve zeytinyağ ile elinizle tepsiye yayın.
- Üzerini örtüp 30 dk daha dinlendirin.
- Parmaklarınızla form verip gereçleri hafif bastırarak yerleştirin.
- Üzerine zeytinyağ gezdirin ve fırına verin.
- 220 derece alt üst ayarda yaklaşık 25 dakika pişirin.
- Çıkardıktan sonra tekrar zeytinyağ gezdirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ????.