bilgisayarci
FD Üye
Focaccia (İtalyan Ekmeği/Pidesi) Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet ekmek hamuru (Fırında alınmış)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet mor soğan
- 5-6 adet kiraz domates
- 2 adet yeşil biber
- 5-6 adet siyah zeytin
- 3-4 kısım taze biberiye
- 1 yemek kaşığı kekik
- Himalaya tuzu
Focaccia (İtalyan Ekmeği/Pidesi) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Uygun bir tepsiye 2 yemek kaşığı zeytinyağını alın. Fırıncıdan aldığımız 2 adet ekmek hamurunu zeytinyağı ile güzelce harmanlayarak elinizle genişletin.
- Üzerini streç sinema ile kapatarak 1 saat mayanlanmaya bırakın.
- Mayalanan hamurun üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirdikten sonra parmak uçlarınız ile yedirin.
- Üzerini kiraz domates, mor soğan, yeşil biber, siyah zeytin, taze biberiye ve kekik ile süsleyin. Tabiki farklı gereçler ekleyebilir yahut çıkartabilirsiniz.
- Son olarak üzerine himalaya tuzu serptikten sonra evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirin. Her fırın farklılık gösterebilir kesinlikle denetim edin. Afiyet olsun.