Focaccia İtalyan Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
- ️300 ml ılık su️ 30 gr irmik
- ️3 yemek kaşığı zeytinyağı
- ️1 paket kuru maya
- ️1.5 tatlı kaşığı tuz️1 tatlı kaşığı şeker
- ️400 gr un
- ️6 yemek kaşığı zeytinyağı
- ️2 diş sarımsak️ taze biberiye
- ️biraz maydanoz️ biraz deniz tuzu
- ️6 adet ufak domates️
- Yeşil ve siyah zeytin
Focaccia İtalyan Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir kaseye su,irmik,zeytinyağı ve mayayı koyun ve karıştırın.
- Şekeri,tuzu,unu ekleyin ve iyice yoğurun.
- Bir kaseye bir yemek kaşığı sıvı yağ dökün ve bitmiş hamuru içine koyun. 1 saat dinlendirin.
- Üzeri için bir kaseye zeytinyağı,sarımsak,biberiye,maydanoz ekleyin ve karıştırın.
- 1 saat sonra hamuru kaseden un serpilmiş tezgaha alıp uzunlamasına çekin ve bir fırın tepsisine alın.
- 30 dakika tekrar dinlendirin.
- Dinlendikten sonra parmaklarınızla yukarıdan aşağıya delikler açın ve marine sosu gezdirip üzerini dilediğiniz gibi zeytin ve domatesle kaplayın. 200 derecede 40 dakika pişirin.